Wortelen

Je eigen wortelen kweken?

Als je nog nooit wortels in huis hebt gehad, mis je echt iets. Vers geplukte wortelen hebben een heerlijke rijke smaak - veel lekkerder dan welke wortel dan ook die je ooit hebt gegeten.

De lichtzoete, “aardse” smaak is heerlijk. Je hebt geen oppervlakte of grote tuin nodig om wortelen te kweken. Iedereen kan genieten van deze prachtige, gebruiksvriendelijke planten in grote en kleine tuinen.

Hoe kweek je Wortelen?

Voedingswaarde van wortelen

Deze oranje groente zit boordevol vitamines, omdat iedereen weet dat ze heel goed zijn voor de ogen. De eigenschappen van deze superfood zijn bijvoorbeeld dat het een stralende huid geeft, de darmwerking bevordert, goed is voor het hart en cholesterolverlagend is. Wortelen bevatten veel verschillende vitamines. Al deze vitamines hebben verschillende effecten. De wortel bevat vitamine B1, B2, B3, B6, C, D, E en vitamine A en K. Deze laatste vitamine zit vooral in de groene stengel, strengen van de wortel. Ze zijn ook eetbaar!

Wortelen in de tuin

Wortelen zijn gemakkelijk te kweken in de tuin of op het balkon. Als je weinig ruimte hebt, kies dan voor korte sterke variëteiten in hoge potten of containers of kweekzakken. Zaaien in een kas kan vanaf februari en in de volle grond vanaf april. Zaai in grote hoeveelheden en dun de zaailingen uit als ze een beetje groeien. Als je ruimte hebt voor een paar rijen, kies dan voor gewone zomerwortelen. De zaadjes groeien uit tot de zoetste wortelen die je ooit hebt geproefd.

Posts over tuinieren

Hello world!

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing!